Eurostar rapporteert een positief resultaat in het derde kwartaal van 2017 en positieve vooruitzichten voor eind van het jaar

Eurostar, de hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk met het Europese vasteland verbindt, rapporteert vandaag een positief derde kwartaal 2017. Het aantal passagiers steeg met 4% (2,69 miljoen in 2017 t.o.v. 2,58 miljoen in 2016) en de omzet met 15% (211 miljoen Britse pond in 2017 t.o.v. 184 miljoen Britse pond in 2016) in vergelijking met vorig jaar.

Deze resultaten weerspiegelen een drukke zomervakantieperiode, ondersteund door een sterke prestatie in de eerste zes maanden van 2017. In de afgelopen drie kwartalen is het passagiersvolume met 2% gestegen (7,73 miljoen in 2017 t.o.v. 7,55 miljoen in 2016) en de omzet met 12% (666 miljoen Britse pond in 2017 t.o.v. 593 miljoen Britse pond in 2016) jaar-op-jaar.

Toename van internationaal verkeer en zakenreizen

De groei van Eurostar in 2017 werd gekenmerkt door een aanzienlijke toename van het aantal passagiers van buiten Europa, met name de VS.

Het aantal reizigers uit de VS en de rest van de wereld groeide met respectievelijk 24% en 18% jaar-op-jaar, omdat reizigers profiteren van de gunstige wisselkoers om naar Europa te komen en van de culturele attracties en winkelmogelijkheden te genieten.

De positieve prestatie van het bedrijf werd ook gestimuleerd door een sterke groei in de zakenreismarkt, waarbij het aantal zakelijke passagiers in de eerste negen maanden steeg met 6% en zelfs met 10% in kwartaal 3. Zakelijke klanten waarderen steeds meer het comfort, het gemak en de productiviteit van de hogesnelheidstrein tegenover het vliegtuig.

Vroege stijging van aantal kerstboekingen

Deze laatste weken heeft Eurostar een verschuiving in de kerstboekingshorizon gezien, met een stijging van 29% van de reserveringen voor de vakantieperiode t.o.v. hetzelfde moment vorig jaar. Terwijl in 2016 klanten hun reis later in het jaar boekten, scoren boekingen voor het huidige winterseizoen opvallend goed bij reizigers van het Europese vasteland die een shoppingtrip naar Londen plannen, en bij Britten die naar de Europese kerstmarkten willen.

Nicolas Petrovic, CEO Eurostar: “De groei die we in de eerste helft van het jaar hebben gerapporteerd, heeft zich in de zomer doorgezet en we zien ook een grote instroom van de VS en het verdere buitenland. Met de gunstige wisselkoersen en de vele attracties in onze bestemmingen zal deze trend waarschijnlijk aanhouden, zodat de vooruitzichten voor de rest van het jaar gunstig zijn.”

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *