Bed & Bike elke 6,5 km

Rent a Bike Miselerland © Miselerland LFT

Wie zou ooit durven beweren dat fietsen alleen iets is voor doorwinterde sportievelingen? Fietsen hoort gewoon bij het leven, zelfs voor wie aan sport een broertje dood heeft. Het is niet alleen gezond voor het lichaam maar het zorgt bovendien, zeker als het gaat om een tochtje met familie of vrienden, voor een geluksgevoel. 91 “Bed & Bike” accommodaties verzekeren wielertoeristen van een professioneel onthaal.

Volop beweging in de frisse buitenlucht, de ontdekking van een weelde aan lokale fauna en flora en samen genieten van de beste dingen van het leven, dat is wat de 600 km fietspistes van het Groothertogdom voor u in petto hebben. Volledig verkeersvrij en voorzien van asfalt voldoen de fietspaden aan alle veiligheidsvereisten. Of u nu kiest voor een ontdekkingstocht langs de kastelen van Luxemburg, in de voetsporen van de pioniers de mijnensites gaat exploreren of erop uittrekt naar de rotsformaties van het Mullerthal, Luxemburgs Klein Zwiterland of de hoge plateaus van de Ardennen, overal wacht u verwondering en verrassing. Sommige trajecten laten zich heerlijk combineren met een boottocht op de Moezel of een rit met de trein. Wie jong is van lijf of beschikt over getrainde kuitspieren waagt zich wellicht aan een mountainbike avontuur over de vele, speciaal daarvoor aangelegde pistes. En u hoeft er zelfs niet eens uw eigen stalen ros voor mee te brengen: op vele plaatsen, vlakbij de fietsroutes, is het mogelijk een fiets te huren.

91 “Bed & Bike” accommodaties, van hotels en familiepensions tot campings en vakantieverblijven, zijn uitgerust met een beveiligde fietsenberging en bieden een service voor het drogen van fietskledij. ’s Ochtends staat er een stevig, gezond ontbijt voor u klaar waarna een bruisend nieuwe fietsdag aan uw voeten ligt.  Geografische kaarten en gidsen vindt u in de aangeduide plaatsen. Dat er ook fietsreparatiesets klaarliggen of desgewenst de nodige info over de dichtstbijzijnde fietsenmaker zal menig wielertoerist wellicht naar waarde schatten.  Ook campings reserveren exclusieve ruimten voor fietstoeristen en bieden een beveiligde fietsenbewaarplaats.

Meer informatie: http://bedandbike.lu

image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *