Welkom terug in Thailand

Vanaf 1 november worden gevaccineerde reizigers uit 63 landen opnieuw verwelkomd in Thailand zonder quarantaine. En we hebben goed nieuws want België maakt er deel van uit! We konden al naar Thailand via bijvoorbeeld het Phuket Sandbox Project, maar straks kunnen we gewoon in heel het land terecht. Wij vertellen jou er graag meer over.

De principes van de heropening

Het komt erop neer dat je bij aankomst je dient te laten testen. Indien die test negatief is, dan kan je vrij rondreizen in heel Thailand.

De precieze regels lijsten we hier voor je op:

 Thailand Pass

  1. Vanaf 1 november wordt de COE (Certificate of Entry) vervangen door de Thailand Pass dat makkelijker te gebruiken is. Zie: https://tp.consular.go.th. Minimaal 7 dagen voor afreis dien je daar alle documenten in op te laden. Je ontvangt dan een QR-code die je op je mobiel kan tonen of kan afprinten.

   2. Vaccinatie certificaat

Je dient minstens 2 weken voor je reis volledig gevaccineerd te zijn. Reizigers die hersteld zijn van Covid-19 hebben slecht 1 dosis nodig. Die dosis dient dan ook minstens 2 weken voor vertrek toegediend te zijn. Een medisch certificaat van herstel is in dat laatste geval wel nodig.

Een kind jonger dan 12 jaar dient enkel een negatieve PCR-test te hebben van maximaal 72u voor vertrek. Tieners tussen 12 en 18 volgen dezelfde regels als volwassenen.

Een certificaat van herstel of van vaccinatie dient altijd in het Engels opgemaakt te zijn, net als een negatieve PCR-test.

 

  1. Een reisverzekering

Elke reiziger dient voor de hele reisperiode gedekt te zijn door een reisverzekering die ook hospitalisatiekosten voor covid dekt en dat voor een bedrag van minimaal 50.000 dollar. Een bewijs van de verzekeraar in het Engels is hiervoor noodzakelijk. De meeste aanbieders van reisverzekeringen in België bieden dit aan binnen hun standaardtarieven.

 

  1. Reservatie van minstens 1 nacht in SHA+ hotel

Bij aankomst dien je minstens 1 nacht gereserveerd te hebben in een SHA+ hotel. (In een SHA+ hotel is minstens 70% van het personeel gevaccineerd). Het overzicht aan SHA+ hotels kan je terugvinden op https://www.thailandsha.com/ en https://asq.locanation.com/

Hoe je het hotel boekt, dat kan je zelf bepalen. Een reisagent of touroperator kan je hierbij ook perfect begeleiden. Hou er wel rekening mee dat de eerste nacht gereserveerd en betaald moet zijn, inclusief privé transfer vanaf de luchthaven en de verplichte PCR-test die afgenomen wordt op de dag van aankomst. Binnen het pakket van het hotel hoort ook een antigenen test te zitten die je zelf kan afnemen op dag 6 of 7.

Voor de PCR test dien je ongeveer 2.000 bath te rekenen (+/- 52 euro) en voor de antigenen test is het ongeveer 400 bath (+/- 10 euro).

 

  1. Negatieve PCR test voor vertrek

Binnen de 72u voor vertrek dien je een PCR-test af te nemen. Het resultaat ervan dien je in het Engels mee te nemen.

 

  1. Downoad en installeer de Morchana App

Dit is de Thaise waarschuwingsapp. Je kan deze best al voor je vertrek installeren.

 

  1. Ter plekke

Bij aankomst op de luchthaven toon je de verschillende documenten. Vervolgens ga je met je privé transfer naar jouw hotel waar je na aankomst een PCR-test afneemt. In functie van waar je landt kan deze test mogelijks ook nog op de luchthaven. Vraag aan het hotel hoe je het het beste kan regelen.

Het resultaat ontvang je al na enkele uren. Na een negatieve test kan je vrij rondreizen. Na dag 6 of 7 doe je de zelftest die je ontvangen hebt in het pakket bij de hotelreservatie voor de eerste nacht. Het resultaat van de test laad je op in de Morchana App.

Waar kan je heen?

Het aanbod aan SHA+ hotels groeit in heel het land.  In plekken als Phuket of Samui heb je er al heel wat. Wil je de komende weken en maanden naar Thailand reizen, dan raden wij je eigenlijk aan om je reis te starten in Phuket of het Zuiden van Thailand.

Waarom daar starten? Omdat het seizoen aan de Andaman zee van nu tot april eigenlijk de beste moment is om te gaan. Het witte strand, de blauwe lucht en het kristalheldere water heb je nu bijna alleen voor jezelf. Het zal er immers nog rustig zijn de komende maanden. Toch staan de professionals daar helemaal klaar voor jou. Wij verwelkomen jou dus opnieuw met open armen in Thailand!

Contact: Bij vragen of twijfels kan je tijdens de kantooruren steeds de Dienst voor Toerisme van Thailand contacteren via dit telefoonnummer in Parijs +33153534700.

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *