Rothaarsteig: een wandelroute voor alle zintuigen viert 20-jarig bestaan

Mooi zijn ze alle dertien, de Top Trails of Germany. Maar toch heeft elke wandelroute iets eigens. Wandelend door de uitgestrekte bossen op de Rothaarsteig bijvoorbeeld laat je de drukte achter je en kun je helemaal opgaan in de natuur. Onderweg zijn er volop bijzonder vormgegeven banken en andere zitgelegenheden om de omgeving in je op te nemen. Niet voor niets is het motto: route van de zintuigen.

Wandelen in een modern jasje

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat de Rothaarsteig werd geopend. De allereerste Premiumwandelroute van Duitsland was een echte trendsetter. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van een herkenbaar logo en langs de route allerlei bijzondere zit- en ligobjecten neer te zetten, werd wandelen opeens hip. Een grappige bijkomstigheid is dat de vorm van het logo – een witte liggende R op een rode achtergrond – de inspiratie vormde voor de gewelfde vorm van de ‘Waldsofa’, de zitgelegenheid die speciaal voor de Rothaarsteig werd ontwikkeld.

Genieten met alle zintuigen

Het motto Weg der Sinne is niet zomaar gekozen. Je kunt hier urenlang wandelen door de uitgestrekte bossen en groene weilanden zonder iemand tegen te komen. Laat je blik over het landschap van het Rothaargebergte glijden vanaf de Kahler Asten, het hoogste punt van de route, of vanaf de markante rotsformatie Bruchhauser Steine. Neem onderweg plaats op een van de 300 bijzonder vormgegeven banken, ligstoelen, picknickplekken, schommels en hangmatten, kom even helemaal tot rust en zuig de omgeving in je op. Op vijf fotogenieke plekken staat een omlijsting om het fraaie uitzicht nog eens extra in scène te zetten.

Rothaarsteig zwischen Brilon und Dillenburg

Kort en bondig

  • Lengte: 154 km
  • Aantal etappes: 8
  • Van Brilon naar Dillenburg
  • Ligging: Sauerland, regio Siegen-Wittgenstein en Westerwald
  • Moeilijkheidsgraad: middelzwaar

Meer informatie en GPX-tracks van de Rothaarsteig en andere Top Trails of Germany: toptrails.nl

image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *