Penta heeft zijn eerste hotel in Rusland geopend

Penta®, het lifestyle-merk van de Rosewood Hotel Group, is na 20 jaar weer terug in Moskou. Het pand, dat voorheen als het ‘Moscow Olympic Penta Hotel’ onder verschillende eigendomsrechten opereerde, had zijn deuren gesloten in de late jaren ’90, en heeft nu een langverwachte terugkeer naar Rusland gemaakt met zijn nieuwste toevoeging, het Pentahotel Moskow, Arbat. Deze opening, een primeur in Rusland voor zowel Penta als voor de Rosewood Hotel Group, betekende een nieuwe mijlpaal in de wereldwijde expansie van het merk en de groep.

“Pentahotel Moskow, Arbat is een uitstekend voorbeeld van ons neighbourhood lifestyle hotelconcept, een ongeziene categorie van gastvrijheid in Rusland. Elk Pentahotel is een combinatie van de culturele kenmerken van het land waarin het zich bevindt en de unieke kenmerken van de locatie. Hier in Moskou liggen reizigers dicht bij populaire attracties, eetgelegenheden en ervaringen die een brug slaan tussen toerisme en wonen; we willen dat onze gasten het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van de buurt, dat ze de buurt ontdekken, winkelen en interactie hebben met de lokale bevolking en de gemeenschap van Moskou, onafhankelijk of ze nu voor een paar nachten of een paar maanden verblijven”, aldus Eugène Staal, voorzitter van Penta Hotels Worldwide.

Pentahotel Moskow, Arbat is gevestigd in een van de vier beroemde “boekenhuizen” – The Book in Novy Arbat Avenue. The Book is een gebouw voor gemengd gebruik, en is een van de eerste voorbeelden van hoogbouw in Rusland op Novy Arbat 15. Na een grondige renovatie biedt het gebouw voortaan drie nieuwe accommodatietypes – Pentahotel Moskow, Arbat, voor bezoekers van de stad, serviceappartementen te huur, en appartementensuites voor permanente bewoners. The Book, ontwikkeld door meesterbrein ontwikkelaar/auteur Capital Group, is een gebouw van 26 verdiepingen met een oppervlakte van 28.900 m2 dat geldt als een plaats van moderne geschiedenis, versmolten met drie ultramoderne stedelijke woonoplossingen in het hart van Moskou. De dynamiek van The Book komt niet alleen voort uit de toewijding om comfort van topkwaliteit te leveren aan de bewoners, maar ook uit de geschiedenis van het pand, dat werd gebouwd om de hedendaagse kant van Moskou te weerspiegelen – ‘The Book, is done for living’.

Het nieuwe hotel versterkt het buurtconcept van het merk Penta en biedt gasten toegang tot enkele van de meest essentiële bezienswaardigheden van de stad. De nieuwe sleutelkaarten bieden niet alleen toegang tot een comfortabele “thuisbasis” in het hartje van Moskou, maar ook tot de omliggende wijk, met een stadsgids in zakformaat. De gids geeft meer uitleg over nabijgelegen musea, restaurants, bars, transport en nog veel meer, en is een miniversie van de kaart op de muur van elke gastenkamer. Dit hulpmiddel valt erg in de smaak bij een nieuwe generatie moderne reizigers en is ook beschikbaar in een digitaal formaat, zodat gasten slechts een klik verwijderd zijn van alles wat de stad te bieden heeft. Een must-see in de buurt van het hotel is het Rode Plein, ook wel bekend als het symbolische hart van Moskou. Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie is de thuisbasis van de prachtige Basiliuskathedraal en ligt net ten zuiden van het Bolshoi-theater, waar enkele van de mooiste ballet- en operaproducties in Rusland worden opgevoerd. In de buurt zijn er verschillende opties om te dineren, van het Danilovsky Food Court, een grote boerenmarkt uit het Sovjettijdperk, tot het meer lokale café-restaurant Café Filial, populair bij de millennials van de stad.

Met zes verdiepingen met 24/7 faciliteiten en service, streeft pentahotels ook de missie na om Penta’snieuwste wereldwijde designconcept tot leven te brengen: de karakteristieke Pentalounge, 228

gastenkamers en een Pentagym. De vergaderruimtes variëren van 44 tot 82 m2 en zijn uitgerust met de nieuwste technologie en faciliteiten voor elke gelegenheid, van trainingen en bestuursvergaderingen tot gepersonaliseerde evenementen. De Pentalounge is de eerste halte voor gasten die inchecken in het hotel aan de iconische bar. Met zijn open sfeer en levensstijl, is deze multifunctionele ruimte bedoeld om een levendig centrum en ontmoetingspunt in de stad te zijn voor zowel reizigers als Moskovieten. Het restaurant beschikt over de unieke Breakfast Box, een hoekje in bistro-stijl dat vers gemaakte ochtendlekkernijen serveert. De Pentalounge heeft een meer “woonkamer-achtige” sfeer, en is open voor reizigers en de lokale bevolking die er terecht kunnen voor de kenmerkende gerechten van het merk, zelfgemaakte lokale gerechten en warme gesprekken in een gezellige omgeving.

De opening markeert het achtste land en 29ste pand in Penta’s steeds groeiende portfolio. Dankzij een zeer efficiënt productmodel, een hoog niveau van gecentraliseerde ondersteuning en relatief lage ontwikkelingskosten heeft Penta een sterke staat van dienst als het gaat om het leveren van een hoog rendement, wat eigenaars en investeerders over de hele wereld aanspreekt. Het merk voert een aanzienlijke groei aan met de komende openingen in Azië, samen met een aanzienlijk aantal ontwikkelingen die momenteel in de maak zijn.

Over Penta®

Penta®, lid van de Rosewood Hotel Group, vertegenwoordigt een nieuwe generatie van lifestyle-hotels die modern ingestelde personen en zakenreizigers comfort en stijl bieden in een ontspannen sfeer. Het lifestyle-merk, bekend om zijn unieke interieurontwerp en attitude, staat voor echte innovatie in het hogere middensegment van de industrie. Met 29 hotels in acht landen verspreid over twee continenten is hét handelsmerk van de hotelketen de Pentalounge – een combinatie van lounge, bar, café en receptie – die opvalt door zijn “huiskamer”-uitstraling en sfeer. Voor meer informatie en boekingen, bezoek www.pentahotels.com. Volg ons op facebook.com/pentahotels en instagram.com/pentahotelsvoor ons laatste nieuws.

Over Capital Group

Capital Group is een van de grootste projectontwikkelaars in de Russische Federatie. De gebouwen zijn iconisch gemengd gebruik, woningen en commercieel vastgoed. Betrouwbaarheid, de beste kwaliteit en professionele ervaring zijn waarden die worden uitgedragen door de ontwikkelaars en staan voor succes in de markt.

Capital Group is een van de belangrijkste bedrijven in de luxe vastgoedmarkt en heeft veel ervaring in de hoogbouw. De meest iconische projecten van het bedrijf zijn LITSA, Legend of Tsvetnoy, Mon Cher, Capital City, OKO, Kutuzovsky XII, Capital Towers, The Book, NEBO en andere.

image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *