Najaar 2018 bruist in Blankenberge

© Blankenberge

Bezoekers tweede grootste kuststad komen ook na de zomer aan hun trekken

Oktober 2018 — De zomer is voorbij, leve het najaar! Met die gedachte schuift Blankenberge ook de komende maanden een hele reeks events en belevenissen voor jong en oud naar voren. Naast de topevents Halloween en Bel’Lumière zorgen de vele indooractiviteiten ervoor dat een bezoek aan Blankenberge het hele jaar door garant staat voor een onvergetelijk verblijf. Ook de vernieuwde jachthaven, het nieuwe station en de vernieuwingen in de centrumstraten zijn absoluut een bezoekje waard!

 
© Blankenberge

De vernieuwde huisstijl van de stad Blankenberge begin dit jaar kwam er niet bij toeval. De vaste bezoekers van de tweede grootste kuststad van België wisten het immers al langer: of je nu als single, jong koppel, gezin met kinderen of op middelbare en zelfs rijpere leeftijd de badstad bezoekt, je hebt er altijd wat te doen. Of zoals burgemeester Ivan De Clerck het stelt: “De rebranding van het merk Blankenberge dit voorjaar is altijd meer geweest dan een nieuwe verpakking. Ook het inhoudelijke aanbod mag er meer dan ooit zijn, en dat stopt niet nu de zomer voorbij is. Integendeel: ook dit najaar maakt Blankenberge zijn naam van PlaceToB aan de kust helemaal waar!”Griezels, vuur en licht
Wie er de evenementenkalender van Blankenberge op naslaat, ziet al snel enkele hoogtepunten verschijnen. Vanaf vrijdag 26 oktober tot 4 november griezelt het in de stad. Op zaterdag 27 oktober trekt niet alleen een kinderhalloweenstoet door de stad, maar zorgt ook een spetterend vuurwerkspektakel ervoor dat de pier letterlijk ‘in vuur en vlam’ staat.  De heksenverbranding op het strand sluit deze griezeldag af. Op zondag 28 oktober trekt de  grote, verlichte halloweenparade door de centrumstraten met prachtig verlichte praalwagens en griezelig verklede figuranten.

Nog meer lichtspektakel valt er te beleven in het weekend van 28 en 29 december. Voor de derde keer pakt Blankenberge uit met Bel’Lumière, een sfeervol winterevenement in belle-époquestijl. Het evenement verbluft met een aantal nieuwigheden. Denk aan een vintage autorit, een fotobooth, een majestueus draaiorgel en een operette-act. Blikvanger blijft de video- en lichtprojectie op de gevel van de Sint-Rochuskerk. In het Belle Epoque Centrum zullen opnieuw pareltjes van taferelen uit het gouden tijdperk te bewonderen zijn. De smulkraampjes in de Elisabethstraat ontbreken al evenmin.

Vanaf 15 december duffel je je best warm in. Bind de schaatsen onder voor een rondje op de ijspiste waarna je kan ontspannen met een glühweintje of ander lekkers in een van de vele kraampjes rondom. De kersthappening vindt plaats tot 6 januari op het gloednieuwe evenementenplein (Koning Leopold III-plein).

Uitwaaien

Blankenberge is meer dan enkel zee en strand. Ook op het vlak van natuur heeft de stad heel wat te bieden! Op een steenworp van het centrum begint de Uitkerkse Polder, een uniek natuurgebied en de uitgelezen plek om een frisse neus te halen. Je geniet er van het typische vlakke Vlaanderen: het open landschap zonder bomen en hagen geeft je een gevoel van vrijheid. De Fonteintjes is een uniek stukje natuur aan de kust, kleine duinmeertjes duiken op tussen duin en zee. Het Zeebos is een wandelbos waar je vooral van de natuur kan genieten.

Wie er graag meer georganiseerd op uittrekt kan op zondag 25 november tijdens de 30steStormtocht een wandeling langs strand, duinen, zee en polders maken. Op regelmatige tijdstippen kun je trouwens gratis geleide wandelingen meepikken en combineer je bewegen met cultuur, zoals tijdens de art-nouveauwandeling Flamboyant Flaneren. Je ontdekt er waarom belle-époquewoningen met wonderlijke tegeltableaus tot de Europese wereldklasse behoren. Tijdens de wandeling Over Scuten En Lapnamen leer je het maritiem erfgoed en havenkwartier van de stad kennen en met de wandeling Ontdek Ons Steedje kom je te weten hoe Blankenberge halfweg de 19e eeuw de overgang van klein vissersstadje naar bruisende badstad onderging. En wat gedacht van de Groote Oorlog-wandeling op 11 november?

Cultuur
Het is duidelijk dat Blankenberge meer is dan zon, zee en strand. Ook in het cultureel aanbod zitten enkele interessante voorstellingen of tentoonstellingen die een bezoekje waard zijn, het aanbod vind je via: https://www.blankenberge.be/cultuur

Elke dag welkom
Op de Zeedijk kan je terecht in een van de weinige blacklight-minigolfbanen in ons land. Bowlingliefhebbers gaan best naar de Bowl Inn. Minstens zo sportief kun je je uitleven in het Farys-Noordzeebad, het zwembad met zeewater. Relaxen kan je in het wellness- en saunacomplex van Sport Vlaanderen. In reptielenzoo Serpentarium ontdekt klein én groot de bijzondere wereld van de reptielen. Een streep nostalgie kan je terugvinden in het kleine en enige resterende vissershuisje aan de kust, het Huisje van Majutte. Het teleporteert je terug naar het vissersbestaan van eind 18e eeuw.

Te veel om op te noemen? Dat klopt. Want er is ook nog altijd het unieke Belle Epoque Centrum met zijn prachtige mozaïeken terras, het Casino en zijn speelzaal, het Zuivelmuseumen – uiteraard – de meer dan 50 aquaria van het SEA LIFE Blankenberge dat élke dag open is van 10 tot 17 uur… Het hoeft geen betoog: Blankenberge verdient de hashtag #PlaceToB ruimschoots.

Onlinekalender
Een volledig overzicht van wat Blankenberge de komende weken en maanden te bieden heeft, is te vinden op www.visit-blankenberge.be. Ook de Facebookpagina www.facebook.com/toerismeblankenberge/ en Instagramaccount www.instagram.com/toerismeblankenberge/ zijn het volgen waard.

Enkele cijfers
Blankenberge is de tweede grootste kuststad van ons land. In 2020 viert de stad zijn 750-jarig bestaan. De ruim 20.000 inwoners en meer dan 1.870.000 dagtoeristen die er jaarlijks te gast zijn, genieten er van 6 km strand of een jachthaven met 950 ligplaatsen. Wie langer blijft, logeert in één van de ruim 1.000 hotelkamers.

© Blankenberge
image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read More »
 • La Palma : l’île la plus verdoyante des Canaries, visitée par 45% de Belges en plus

  4:17 pm

  Le tourisme durable dans des endroits verts rencontre un succès croissant auprès des Belges. C’est également le cas à La Palma, aux Canaries. Bien que des destinations comme Tenerife et Gran Canaria soient plus connues du grand public, La Palma a enregistré la plus forte augmentation de voyageurs belges en 2019. Une telle progression s’explique par ses atouts, à savoir des paysages impressionnants, plusieurs climats, un ciel étoilé magnifique et sans pareil ainsi que les plus beaux sentiers de randonnée. Il s’agit d’une destination aux multiples facettes, où l’authenticité n’a pas encore cédé le pas au tourisme de masse. Des qualités en parfaite adéquation avec le désir croissant de tranquillité et d’espace, en harmonie avec la Read More »

 • P&O Ferries releases first images of €260M new super-ferries designed to revolutionise transport between Britain and Europe

  3:22 pm

  P&O FERRIES today releases the first official images of the €260 million new generation of super-ferries which will transform the experience of travelling between Britain and the Continent. The largest ships ever to sail between Dover and Calais, the first of the 230-metre super-ferries will be operational by 2023.

  David Stretch, Managing Director – Short Routes at P&O Ferries, said: “These remarkable images provide a glimpse of the transformation which our customers will experience when they travel between Britain and Europe on the most sustainable, most reliable and most customer friendly ships ever to sail on the route. This major investment will be a vital part of Europe’s transport infrastructure into the 2040s and symbolises our commitment to making trade flow Read More »

 • airBaltic New Record – 5 Million Passengers in 2019

  3:19 pm

  Riga. Latvian airline airBaltic in 2019has carried 5 049 317 passengers or 22% more than the year before to its network. It is the highest number of passengers carried in airline’s history.

   Martin Gauss, Chief Executive Officer of airBaltic: “We are reaching new heights and offering better connections to people travelling to and from the Baltics. In 2019, we continued our sustainable growth path and showed strong results that will help us to pave our future path, strengthening our role as the largest carrier in the region.”

  “Last year we launched nine new routes, and, by adding more Airbus A220-300 to our fleet, increased the comfort and reliability of our flights. Already now majority of our passengers fly Read More »

  • Hébergé par PlanetHoster