Groot-Brittannië in de lift als vakantiebestemming

P&O Ferries ziet zomertoerisme met 10% stijgen

P&O Ferries blikt tevreden terug op de zomer. In juli en augustus vervoerde de ferrymaatschappij maar liefst 10% meer passagiers en auto’s naar Groot-Brittannië dan in 2017. Ook de minicruises dit najaar lijken op dit elan verder te gaan.

Groot-Brittannië trekt vele vakantiegangers aan
Groot-Brittannië zit in de lift als vakantiebestemming. Toeristen doen er door de goedkope pond al een tijdje koopjes en ook de kilometerslange kustlijn en zeldzame vergezichten van het Britse eiland oefenen een steeds grotere aantrekkingskracht uit op avontuurlijke reizigers. Schotland werd door Rough Guides vorig jaar nog verkozen tot het mooiste  land ter wereld, waarbij het verre bestemmingen als Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Canada naar de kroon stak.

Tel daar deze zomer nog het uitzonderlijke mooie en warme weer bij, en Groot-Brittannië was voor veel toeristen het ideale decor voor een geslaagde vakantie. Deze trend zag P&O Ferries ook weerspiegeld in haar passagiersaantallen: Maar liefst 10% meer passagiers en 9% meer auto’s dan in 2017 staken deze zomer vanuit België (Zeebrugge-Hull), Frankrijk (Calais-Dover) en Nederland (Rotterdam-Hull) met P&O Ferries de Noordzee over.

 Janette Bell, CEO van P&O Ferries, zoekt de verklaring ook bij een algemene tendens:

“Je hoort tegenwoordig vaak dat we evolueren naar een “experience economy”, waarbij de herinneringen het product worden. Onze investeringen in de ervaring aan boord van onze schepen werpen duidelijk hun vruchten af – onze klanten voelen zich goed bij de verschillende restaurant- en snackformules, het entertainment en het winkelaanbod aan boord.”

Ze voegt eraan toe:

“En wat de route Calais-Dover betreft, zorgde het heerlijke zomerweer natuurlijk voor een extra, onweerstaanbare drang bij heel wat toeristen om in 90 minuten de overtocht te maken. Gelukkig zijn onze schepen, de Spirit of Britain en de Spirit of France, hierop voorzien – ze kunnen elk tot 2000 passagiers aan boord verwelkomen, zowat het dubbele van een gemiddelde ferry.”

Nostalgie met zicht op zee

Nu de zomer onvermijdelijk ten einde loopt, kijkt P&O Ferries vooruit en zet de maatschappij haar minicruises weer volop in de kijker. Ook hier tekent dezelfde positieve trend zich af. In de eerste helft van 2018 werd al een stijging van 6,4% opgetekend bij het aantal passagiers die vanop het Europese vasteland inschepen voor een driedaagse minicruises naar havenstad Hull – vorig jaar nog verkozen tot Britse culturele hoofdstad – of het middeleeuwse York. Voor reizen tussen 1 oktober en 31 maart 2019 kunnen passagiers profiteren van minicruises aan miniprijzen vanaf €49 per persoon (boekingen tot 29 maart 2019).

Met de thematische minicruises trekt  P&O Ferries helemaal de kaart van de beleving aan boord. Dit najaar staan er verschillende muziekgenres centraal en komen fans van eighties hits, soul balads of operaklassiekers zeker aan hun trekken tijdens de speciale minicruises.

Liefhebbers van Britse pop kunnen inschepen op de ferry in Zeebrugge voor een 80’s Madness minicruise naar Hull (vertrek 2 november). Tijdens de cruise genieten ze van het beste dat Groot-Brittannië heeft voortgebracht nog voor ze een voet aan wal hebben gezet in Hull. Op de tonen van “It Must Be Love” het Europese continent langzaam zien verdwijnen in de donkere nacht, zorgt ongetwijfeld voor een extra nostalgische toets.

Praktisch

Oversteek Zeebrugge – Hull: dagelijks

  • Dagelijkse nachtelijke passagiersdienst
  • Minicruise (2 nachten) vanaf € 49 p.p. (Hull) of € 65 p.p. (York)
  • Auto-overtoch vanaf € 165 voor auto + 2 passagiers heen en terug


8
0 Madness minicruise: vertrek op 2 november

Andere thematische minicruises dit najaar op de route Zeebrugge-Hull

Oversteek Calais – Dover: dagelijks

  • 90 minuten aan boord
  • 23 enkele reizen per dag
  • Vanaf € 51 per enkele reis

Reservatie?

Tickets te verkrijgen via http://www.poferries.com of bel naar 02 808 50 20

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *