De nieuwe Nederlandstalige Europa-Park-brochure 2020

De afgelopen jaren is het aantal Nederlandse en Belgische bezoekers van Europa-Park fors gestegen. Velen bezoeken het park op de heen- of terugreis van hun vakantiebestemming, anderen voor een pretparkvakantie. Speciaal voor Nederlandse en Belgische gasten brengt Europa-Park een Nederlandstalige brochure uit. De nieuwe brochure 2020 is nu beschikbaar en gratis verkrijgbaar. Deze staat vol praktische tips en informatie over het attractiepark, het nieuwe indoor waterpark en alle verblijfsmogelijkheden. Interessant voor mensen die hun vakantieplannen voor 2020 aan het uitstippelen zijn.

Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland. Het is een van de best bezochte attractieparken van Europa. In 2019 brachten ruim 5,6 miljoen gasten een bezoek. Het park biedt meer dan 100 attracties en shows en is al 6 keer uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld. Op diverse beoordelingssites, zoals Tripadvisor en Zoover, scoort het park dan ook hoge cijfers.

Pretpark-pitstop in de vakantie
Steeds meer Nederlanders en Belgen ontdekken het park. Het aantal bezoekers uit deze landen stijgt nog elk jaar. Velen maken hier een ‘pretpark-pitstop’ op weg van of naar hun vakantiebestemming in Zuid-Europa. Anderen beleven er een geweldige dag tijdens hun vakantie in het Zwarte Woud of de Elzas. En een groeiende groep komt speciaal voor het attractiepark. Uit onderzoek blijkt dat zij vooral veel waardering hebben voor de hoge kwaliteit, het ongekende aanbod aan attracties en shows en het gunstige prijsniveau.

Tips van experts
In de nieuwe, full colour parkbrochure (A4-formaat) komt het attractiepark uitgebreid aan bod en staan veel praktische tips waarmee bezoekers uit België en Nederland het maximale uit hun bezoek kunnen halen. Leuk detail: veel tips zijn afkomstig van Nederlandse en Belgische fans van attractieparken. Europa-Park vroeg hen namelijk naar hun beste tips voor landgenoten. Dit resulteerde in een document vol tips voor een bezoek aan het park en aan de regio van het Zwarte Woud.

Een kleine greep uit de tips:

‘Sommige attracties zijn goed verborgen achter de gevels in de nagebouwde landen. Pas op dat je er niet aan voorbijloopt. Neem de gratis plattegrond mee of gebruik de Europa-Park-App op je smartphone.’ ‘Laat je niet afschrikken door wachtrijen; ze gaan in tegenstelling tot andere attractieparken zeer vlot vooruit, vanwege de grote capaciteit. Overigens: niet de attracties maar de wachtrijen sluiten pas om sluitingstijd.’ ‘Vergeet vooral niet de heerlijke sfeer op te snuiven. Geniet van de prachtige tuinen, geniet van de sfeervolle gebouwen en van het lekkere eten. Ontspan op een zonnig terrasje in Griekenland, waan je in een Zwitsers bergdorpje of geniet van een paella in Spanje.’

Nieuw: indoor waterpark Rulantica
De nieuwe brochure besteedt ook aandacht aan Rulantica: het gloednieuwe indoor waterpark op een steenworp afstand van het attractiepark. Volwassenen en kinderen beleven hier mega-waterpret in onder andere 17 glijbanen, een groot golfslagbad, een relaxte lazy river én – voor durfals – waterattracties die garant staan voor een gezonde dosis adrenaline. Naar verwachting gaan veel Nederlanders en Belgen een bezoek aan het attractiepark combineren met een bezoek aan Rulantica. Goed om te weten: voor Rulantica hebben bezoekers een ticket op datum nodig. Tickets zijn vooraf online verkrijgbaar.

Uiteenlopende verblijfsmogelijkheden
Europa-Park heeft veel te bieden. Om niets te hoeven missen, is het raadzaam om het park minimaal 2 dagen te bezoeken. In de nieuwe brochure komen alle verblijfsmogelijkheden aan bod. Bezoekers kunnen voor een overnachting terecht in 6 bijzondere themahotels (minimaal viersterren) en genieten van gratis zwembaden, sauna’s, parkeerplaatsen en draadloos internet. Hotelgasten kunnen met hun toegangskaart het attractiepark eerder bezoeken. Overnachten kan ook in een tipitent, huifkar of blokhut, of in de eigen caravan, camper of tent op de camping (op 5 minuten lopen van de hoofdingang). Europa-Park ligt in het Zwarte Woud, aan de rand van de Elzas. Het park is goed bereikbaar per auto, bus, vliegtuig of trein. Veel bezoekers combineren een verblijf met uitstapjes in de regio.

Openingstijden
Europa-Park kent een winter- en een zomeropenstelling. In de winter is het park open van 23 november 2019 t/m 6 januari 2020 (m.u.v. 24 en 25 december) en op 11 en 12 januari 2020. De zomeropening start op 28 maart 2020 en duurt t/m 8 november 2020. In de zomer zijn er weer een aantal nieuwe attracties en shows, waaronder de geheel vernieuwde familieattractie ‘Piraten in Batavia’ en de nieuwe parade ter gelegenheid van het 45-jarig jubileum.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie over het park en de overnachtingsmogelijkheden op de Nederlandstalige website www.europapark.de. De genoemde tips van experts zijn ook te vinden op www.europapark.de/tips. Op de hoogte blijven van nieuws? Volg Europa-Park op Facebook via facebook.com/europaparkNL en Twitter via twitter.com/europaparkNL.

Gratis brochure aanvragen?
Dat kan snel en gemakkelijk via www.europapark.de/aanvraag.

image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *