Brusselse events om het jaar goed te beginnen

Ook bij de start van 2020 zijn er heel wat niet te missen evenementen in Brussel. Bezoekers uit binnen- en buitenland krijgen de eerstkomende maanden een bijzonder breed scala voorgeschoteld. Van het unieke BRAFA en het schitterende Bright Brussels tot het prestigieuze Brussels, Dance! Er is voor elk wat wils, in alle disciplines.

Dat het cultureel jaar in Brussel uitstekend startte, bewijst het enorme aanbod aan festivals en culturele activiteiten voor een breed publiek. Wie houdt van kunst, moderne dans, clubbing of strips moet zeker naar de Europese hoofdstad. Hier is een overzicht.

Jazzuary

Brussel is de hoofdstad van de jazz. En dat wordt in januari in de verf gezet. Van 8 tot 25 januari 2020 zijn er namelijk maar liefst 3 jazzfestivals: het Brussels Jazz Festival, het River Jazz Festival en de Djangofolllies. Drie niet te missen evenementen, elk met een eigen identiteit. Ontdek nieuwe talenten van de Belgische jazzscene en internationale topartiesten tijdens Jazzuary.

Locatie: Verschillende locaties in Brussel
Data: 12-25 januari 2020
Meer informatie: https://jazz.brussels/nl/highlight/brussel-zet-de-toon-tijdens-jazzuary

BRAFA Art Fair: Brussels Antique & Fine Arts Fair

BRAFA is dé afspraak voor alle verzamelaars en liefhebbers van antiek. Maar ook gewone bezoekers zullen genieten van deze prestigieuze beurs. BRAFA opent zijn deuren voor de beste exposanten van hedendaagse kunst, Afrikaanse kunst enz. En met duizenden tegelijk stromen de bezoekers toe om gravures, tapijten, meubels, zilverwerk of foto’s te bewonderen. Locatie: Tour & Taxis

Data: 26 januari-2 februari 2020
Meer informatie: https://www.brafa.art/nl

Brussels, dance!

Brussels, dance! is een samenwerkingsverband van 14 culturele locaties die elkaar ontmoeten, ideeën uitwisselen en hun programmering op elkaar afstemmen. Bedoeling is om zoveel mogelijk mensen de enorme diversiteit van de hedendaagse dans te tonen. Op het programma staan meer dan 60 voorstellingen en ontmoetingen, met meer dan 100 performances, jonge artiesten en bekende namen. Hier ervaar je Brussel als een creatieve en levendige hoofdstad.

Festivals inbegrepen in Brussel, dance! : In Movement, Lezarts Danses Urbaines, Legs, XS Locatie: Verschillende locaties in Brussel
Data: 1 februari – 4 april 2020
Meer informatie: http://www.brusselsdance.eu/nl/brussels-dance

Bright Brussels

Bright Brussels is een lichtfestival, een fascinerend parcours door de stad, langs een tiental artistieke, interactieve, speelse en superboeiende lichtinstallaties. Bright Brussels is volledig gratis, vier avonden lang van 18.30 tot 23.00 uur.
Locatie: Verschillende plaatsen in de stad

Data: 13-16 februari 2020
Meer informatie: www.bright.brussels

Chocoladesalon

Het Chocoladesalon legt de link tussen de landen die chocolade produceren, de chocolatiers en de consumenten. De top uit de chocoladewereld komt naar dit salon voor een feestelijk evenement vol ontdekkingen en gastronomische geneugten. Bezoekers kunnen genieten van de nieuwste creaties van de meester-chocolatiers en deelnemen aan tal van activiteiten.
Locatie: Tour & Taxis
Data: 14-16 februari 2020
Meer informatie: https://brussels.salon-du-chocolat.com/?lang=nl

Anima Festival

Anima, het internationaal festival van de animatiefilm van Brussel, is weer van de partij met de nieuwste kortfilms en speelfilms voor jong en oud. 10 dagen lang staat Flagey in het teken van animatie- en tekenfilms. Poëzie, humor, vreugde, maar ook intriges en mysterie… Tijdens Anima zijn er ook workshops voor kinderen, een podium voor jongeren, concerten, conferenties, enz.

Locaties: Cinematek en Flagey
Data: 21 februari-1 maart 2020
Meer informatie: www.animafestival.be

Comic Con Brussels

Jaarlijks trekken meer dan 10.000 bezoekers naar de populairste comic conventie. Op Comic Con Brussels vind je de wonderlijke outfits van de cosplayers, ontmoet je internationale sterren en verdwaal je te midden van honderden thematische stands: comics, cosplay, gaming, films, manga’s, series, verzamelobjecten, kleding, speelgoed, gadgets en nog veel meer.

Locatie: Tour & Taxis
Data: 22-23 februari 2020
Meer informatie: www.comicconbrussels.com

Foire du Livre de Bruxelles

De Foire du Livre de Bruxelles, goed voor 70.000 bezoekers (!), brengt dit jaar de rijke Marokkaanse literatuur voor het voetlicht. Centrale figuur is de in België bekende romanschrijver Mohamed Berrada, die de drijvende kracht was achter het literaire gedeelte van het Daba Maroc-festival en die getrouwd is met Leila Chahid, de ambassadeur van Palestina. Hij staat bekend om zijn scherpe, kritische pen.

Locatie: Tour & Taxis
Data: 5-8 maart 2020
Meer informatie: www.flb.be

Collectible. Design Fair

Collectible is een beurs die exclusief gewijd is aan het hedendaagse design van de 21e eeuw. De beurs brengt in de Europese hoofdstad internationaal gerenommeerde galerieën en ontwerpers samen. Die worden geselecteerd door een comité dat bestaat uit grote namen uit de designwereld.

Locatie: Vanderborghtgebouw
Data: 5-8 maart 2020
Meer informatie: https://collectible.design

Klarafestival 2020

Het Klarafestival is een internationaal muziekfestival dat bekend staat om zijn innovatieve aanpak. Vanuit Brussel slaat het Klarafestival een brug naar de buitenwereld op lokaal (Brussel), nationaal (Vlaanderen en Wallonië) en internationaal niveau.
Locaties: verschillende locaties in Brussel

Data: 12-29 maart 2020
Meer informatie: www.klarafestival.be

Made in Asia & Youplay! 2020

Made in Asia & Youplay! is een groots evenement gewijd aan de Aziatische popcultuur, manga’s en games en verwelkomt alle fans van het genre in Brussels Expo. Op het programma staan meer dan 300 exposanten, shops, ludieke en culturele activiteiten, originele concerten en signeersessies met internationale gasten. Youplay!, het grootste evenement in de Benelux gewijd aan games en video’s neemt Brussels Expo opnieuw volledig over. Gamers kunnen er de nieuwste trendy spellen ontdekken, de modernste consoles testen en met nieuwe VR-technologieën experimenteren. En als kers op de taart krijgen ze de kans om hun favoriete youtubers te ontmoeten.

Locatie: Brussels Expo
Data: 13-15 maart 2020
Meer informatie: www.madeinasia.be

Museum Night Fever: 14.03.2020

Van 19.00 uur tot 01.00 uur is (bijna) alles toegestaan tijdens deze nacht in het museum. Tijdens deze magische nacht valt er van alles te ontdekken in meer dan 20 musea in de hoofdstad: tentoonstellingen, concerten, performances, modeshows, rondleidingen en een swingende afterparty om de nacht af te sluiten.

Locaties: Verschillende musea in Brussel Datum: 14 maart 2020
Meer informatie: www.museumnightfever.be

BANAD Festival

Het Brussels Art Nouveau & Art Deco Festival (BANAD) is een uitzonderlijk evenement dat het Art Nouveau- en Art Deco-erfgoed in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest onder de aandacht brengt. Het wordt elk jaar uitsluitend in de weekends van maart gehouden. Er zijn rondleidingen door Art Nouveau- en Art Deco-interieurs die meestal gesloten zijn voor het publiek. Een unieke gelegenheid om de juwelen van onze architectuur te (her)ontdekken! Locaties: Verschillende locaties in Brussel

Data: 14-29 maart 2020
Meer informatie: www.banad.brussels

Festival UP! International Circus Biennial

Met het Festival UP!, de Internationale Circusbiënnale van Espace Catastrophe, wordt Brussel omgetoverd in één groot circus. Overal in Brussel zijn er spannende ontmoetingen met bijzondere voorstellingen, dwaze weddenschappen en gewaagde stunts van de artiesten die het circus van morgen uitmaken.

Locaties: Verschillende locaties in Brussel Data: 19-29 maart 2020
Meer informatie: www.upfestival.be

Affordable Art Fair

De Brusselse editie van de Affordable Art Fair verwelkomt meer dan 90 Belgische en internationale galerieën. Naast de betaalbare kunst zijn er lezingen, workshops en activiteiten voor kinderen.
Locatie: Tour & Taxis

Datum: 19-22 maart 2020
Meer informatie: https://affordableartfair.com/fairs/brussels

Listen! Festival

Het Listen! Festival vindt plaats van woensdag 25 maart tot en met zondag 29 maart 2020 op verschillende locaties in Brussel. Voor deze vijfde editie lanceert Listen! de slogan “United in Music and Diversity”. Het festival brengt verschillende lokale en alternatieve muziekscenes samen: de symbolen van de unieke diversiteit, typisch voor Brussel.

Locaties: Verschillende locaties in Brussel Data: 25-29 maart 2020
Meer informatie: www.listenfestival.be

Meer informatie over de evenementen in Brussel www.agenda.brussels

page3image1005539232 page3image1005539504 page3image1005539776 page3image1005540112

image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *