Meer dan honderd genodigden op het openingsfeest van Riu Palace Oasis

Het evenement werd bijgewoond door de CEO’s van RIU Hotels, Carmen en Luis Riu, en door vertegenwoordigers van plaatselijke en overkoepelende autoriteiten

•Het sluitstuk was het optreden van de ster Ara Malikian, waarmee RIU het hoogtepunt van dit emblematische Project vierde RIU Hotels vierde 23 oktober een elegant feest om het nieuwe Riu Palace Oasis op Gran Canaria te presenteren. Het evenement, bijgewoond door meer dan 100 genodigden, werd voorgezeten door de CEO’s van de Mallorcaanse keten, Carmen en Luis Riu. Ook waren vertegenwoordigers van plaatselijke en Grancanariaanse autoriteiten en van het bestuur van de Canarische Eilanden aanwezig. Na het door RIU aangeboden diner gaf de Spaanse violist van Libanese afkomst, Ara Malikian, samen met zijn musici een prachtig concert, waarmee hij alle gasten verrukte.

Het evenement begon met de komst van meer dan honderd gasten, die vanaf 20:00 uur naar de faciliteiten van het gerenoveerde Riu Palace Oasis gingen en uit de eerste hand alle verbeteringen en veranderingen konden zien die het resultaat zijn van bijna vijf maanden werk. Iedereen heeft genoten van de welkomstcocktail die aangeboden werd in het Spaanse restaurant Botánico, een unieke ruimte in het hotel, omdat het respect voor elke palmboom in de tuin heeft geresulteerd in het opgaan van verschillende palmbomen in het interieur samen met de tafels en de verfijnde decoratie van de ruimte.

Carmen Riu, CEO van het bedrijf, benadrukte samen met Luis Riu, de voldoening waarmee zij het nieuwe Riu Palace Oasis hotel presenteren, waarin zij voor de modernisering meer dan 40 miljoen euro hebben geïnvesteerd. In een emotionele speech werd dankbaarheid uitgesproken voor het vele werk dat in deze jaren werd gedaan door de hotelmedewerkers, het juridische team, door architecten en ontwerpers die alle verwachtingen hebben weten te overtreffen door nieuwe ruimtes te creëren en daarbij alle uitdagingen overwonnen die de renovatie biedt van een gebouw dat dit jaar 50 jaar bestaat. Voor RIU is dit hotel een embleem voor het bedrijf en nu is de uitdaging voor het hele team van de keten om het opnieuw te positioneren als een van de beste vijf-sterrenhotels in het gebied.

Na de speech van RIU was het de burgemeester van San Bartolomé de Tirajana, Marco Aurelio Pérez, die de belangrijke investering van RIU benadrukte die zeer positief zal zijn voor het toerisme in het gebied. Pablo Rodríguez, vice-president van de regering van de Canarische Eilanden sloot het officiële deel af met dank aan RIU voor de sterke inzet voor kwaliteit en voor de Canarische Eilanden.

Het diner werd geserveerd in de tuin in een unieke setting onder de palmbomen. De opzet en de uitvoering en de zorgvuldige selectie van wijnen en cava was in handen van het Food and Beverage-team van het hotel, bijgestaan door collega’s van de RIU-hotels in de omgeving.

Na het banket verhuisde iedereen naar het theater om te genieten van het geweldige optreden van deze avond: de violist Ara Malikian. Internationaal erkend voor zijn virtuoze beheersing van het instrument en zijn unieke stijl, waarin hij de klassiekers combineert met invloeden uit de beste popmuziek, van de Arabische wereld tot aan de flamenco. Ara Malikian en zijn band gevormd door zeven uitstekende muzikanten ontroerden het publiek met hun show en boden de perfecte finishing touch aan deze feestavond.

Over RIU:

De internationale keten RIU heeft haar oorsprong in 1953 op Mallorca, Spanje, met de opening van een klein vakantiehotel van de familie Riu, oprichter en huidig eigenaar in de derde generatie. Het bedrijf concentreert zich op toeristische hotels. Meer dan 70% van de hotels biedt de gerenommeerde All inclusive by RIU service. Met de opening van het eerste stadshotel in 2010 heeft RIU zijn aanbod van producten uitgebreid met een lijn van stadshotels genaamd Riu Plaza. RIU Hotels & Resorts heeft op dit moment 92 hotels in 19 landen en 28 894 werknemers die elk jaar meer dan 4 miljoen gasten ontvangen.Tegenwoordig neemt RIU de 34ste plaats in tussen de grootste ketens ter wereld, de derde plaats in Spanje op basis van inkomsten en de vierde plaats op basis van het aantal kamers.