Een nieuw Blu Hotel voor Brugge

Radisson Blu opent in Brugge, een UNESCO-werelderfgoedstad

Radisson Blu, het upper-upscale merk dat staat voor een positieve en persoonlijke service in een stijlvolle setting, kondigt met trots de opening van een nieuw hotel in de historisch stad Brugge aan.

Dit prachtige hotel, dat 109 kamers telt, bevindt zich middenin de UNESCO-werelderfgoedstad en ligt op wandelafstand van het historische en middeleeuwse centrum, dat dateert uit de 12de eeuw.

Richard Moore, Senior Area Vice President voor West-Europa, UK en Ierland, zegt: “We zijn enorm verheugd het portfolio van ons upper-upscale hotelmerk te mogen uitbreiden met de opening van dit iconische hotel. Brugge is werkelijk een unieke bestemming en een hotspot met heel wat erfgoed, design en innovatie – alle waarden waar Radisson Blu voor staat. We voelen ons bevoorrecht om de bezoekers van de stad een award-winning gastenbeleving van wereldklasse te kunnen bieden die volledig aansluit bij de charme van deze historische stad. Als één van de weinige internationale hotelmerken in de stad, kijken we ernaar uit om onze ‘Yes I Can! Spirit’ aan onze gasten voor te stellen.”

Het nieuwe Radisson Blu Hotel is gelegen op slechts vijf minuten wandelen van het historische centrum. Deze unieke locatie laat gasten toe een waaier van historische attracties en bezienswaardigheden op een makkelijke manier te ontdekken. Van het beroemde Belfort, dat ver uitsteekt boven de befaamde ‘Grote Markt’, tot de aanzienlijke gotische schoonheid van het stadhuis. Voeg daar nog de romantische grachten, die zich een weg banen doorheen de authentieke straatjes aan toe, en je begrijpt waarom Brugge een stad is waar je op slag verliefd op wordt.

Het stijlvolle design van het hotel, ontworpen door Crepain Binst Architecture uit Antwerpen, past perfect bij het ‘verfijnde’ Brugge. Het interieur weerspiegelt de typische Radisson Blu kenmerken. Er werden ook lokale details opgenomen doorheen het hele hotel: zo is er onder andere in alle kamers een reliëfdruk van het stadsplan op de muren te bewonderen, met een knipoog naar enkele van Brugge’s meest populaire attracties.

Naast de 109 gastenkamers (waaronder ook 19 familiekamers), heeft het Radisson Blu Hotel Brugge ook een specialiteitenrestaurant, ‘Black Swan’, dat het allerbeste uit de Belgische keuken serveert. Uiteraard ontbreken de Belgische bieren, gin en Brugse chocolade niet op de kaart. Stuk voor stuk producten waar België met reden wereldberoemd voor is.

Ontdek het beste van Radisson Meetings in één van de zes vergaderzalen, verspreid over twee verdiepingen, waaronder de ruime 12de verdieping die een adembenemend uitzicht biedt over de stad. Radisson Meetings stelt de gast centraal en behandelt elke vergadering of evenement op een zeer persoonlijke en professionele manier, met altijd een toegewijde contactpersoon ter plaatse. Elke vergaderzaal heeft zeer snelle en gratis WI-FI verbinding en moderne A/V technologie.

Kris De Man, General Manager van Radisson Blu Hotel, Brugge zegt: “Mijn team en ik kijken er enorm naar uit om het design, de innovatie en onze ‘Yes I Can! Spirit’ van Radisson Blu over te brengen aan onze gasten op deze unieke locatie. Het is voor ons een droom die uitkomt om in één van de mooiste steden ter wereld een Radisson Blu hotel te mogen openen. Wij kunnen niet wachten onze gasten te ontvangen en deze stad als een ware ‘local’ te laten ontdekken. Welkom & ontdek het beste van Brugge met Blu.”

Voor meer informatie over Radisson Blu Hotel, Brugge, bezoek:
https://www.radissonblu.com/en/hotel-bruges