Belgische wijn is booming business

Wijn maken in België kan. Dat weten ook Jan Van Lancker en wijnexperts Pieter Raeymaekers en Johan Stoffels die samen investeren ineen nieuw Belgisch wijndomein “Valke Vleug”.Valke Vleug had deze zomer haar eerste oogst.

Het drietal innoveert in de Belgische wijnsectortevens met de lancering van Vinetiq, een wijnboutique exclusief gericht op cool climate wijnen dat zowel offline als online inzet op beleving.

Wijnavontuur in Klein-Brabant

Valke Vleug is een nieuw Belgisch wijndomein te Liezele bij Puurs. Op een grond gekend voor asperges staannu 15.000 wijnstokken Auxerrois en Pinot Noirbestemd voor voornamelijk witte en mousserende wijnen.Deze zomer had het nieuwewijndomein Valke Vleug haar eerste oogst.

Wijn maken in België kan. Al 30 jaar tonen pioneers dat expertise en doorzettingsvermogen ook in België erg kwalitatieve wijn kan opleveren. De klant smaakt de eigen Belgische wijnen steeds meer.Wereldwijd gooien wijnmakers hoge ogen met wijnen gemaakt in in een koeler klimaat onder meer uitdagende omstandigheden.

Cool climate: nieuwe wijnstijl culinair in trek

Cool climate wijnen komen uit streken waar het klimaat wat koeler is omdat zehoger of verder vande evenaar gelegen zijn.

De unieke paradox is dat hoe lastiger de druif het heeft, hoe mooier de wijn wordt. Een overtreffende trap van vakmanschap en lef van de wijnmaker om voor deze cool climate regio’s te kiezenis vereist. Cool climate wijnen zijn bijzonder trending bij chefs en sommeliersomdat hun verfijnd karakter en veelal lager alcoholgehalte zicht prima leent tot food pairing.

Vinetiq innoveert in Belgische wijnsector

Vinetiq is de eerste Belgische wijnboutique die zich volledig toelegt op cool climate wijnen.Het is tevens een project van ondernemers Pieter, Johan en Jan.

“Het helpt wijnmakers in pakweg Oregon te overtuigen hun wijn toe te vertrouwen aan Vinetiq als je ze vertelt dat we zelf ook wijn maken. Cool climate wijnmakers zijn vakidioten die hun baby’s niet zomaar aan de eerste de beste willen verkopen”, aldus medeoprichteren CEO Pieter Raeymaekers.

Vinetiq heeft een gammacool climatewijnenvan over de hele wereld: van Engeland over Loire, Bourgogne en Champagne naar Duitsland, Oostenrijk, Noord-Italië en Sicilië, Chili, Australië, Nieuw-Zeeland, de VS tot Canada…. De zopas gelanceerde online wijnboutiqueheeft momenteel 25 wijndomeinen en een 150-tal wijnen in haar portfolio. Dit aantal breidt de komende weken en maanden verder uit.

Cool concept, warme aanpak

Vinetiq bouwt op de grond van Valke Vleug een wijnhoeve getekend door Vincent Van Duysen. De gebouwen zullen naast de wijnactiviteiteneen kader bieden voor diverse events waarbijwijn en gastronomie centraal staan.

“Ik hou van schoonheid en plezier. Stijlvol van wijn genieten gekoppeld aan fijne gastronomie, maar ook muziek, kunst en zelfssport. Dit is een uniek onderdeel van wat we met Vinetiq in de markt willen zetten”, legt medeoprichter Jan Van Lancker uit.

Beleving staat centraal bij Vinetiq. Vinetiq innoveert ook hier door de beleving van het eigen wijndomein en diverse events door te trekken naar een mooi uitgebouwde webwinkel. De online wijnboutique zet in op persoonlijke serviceen hulp bij het maken keuzes. Daarbij is er extra aandacht voor food pairing. Vinetiq.eu biedt bovendien vele technische en verhalende info achter elke fles en wijndomein.Het neemt je helemaal mee in de wereld van cool climate wijnen.

“Ons assortiment cool climate wijnen betovert door schakering, raffinement en finesse en staat mijlenver af van de commerciële aanpak die de wijnsector overheerst.Vinetiq gaat consequent voor beleving waarin we onze klanten écht omarmen en een gastvrij forum bieden om authentieke, cool climate wijnen te ontdekken”,vult medeoprichter Johan Stoffels aan.

Vinetiq laat op 9, 10 en 11 november voor de eerste keer haar wijnen proeven aan het grote publiek.

Meer info via vinetiq.eu